Låna pengar utan Kreditupplysning

Varje gång man du gör en låneansökan eller ansöker om att få köpa något på kredit görs oftast en kreditupplysning hos UC (upplysningscentralen). Ju fler ansökningar desto sämre villkor får man oftast eller alternativt inget lån alls. Detta kan ju bli riktigt synd om man exempelvis ska ta bolån eller privatlån längre fram.

Lån utan UC
Ja, upplysningscentralen är inte den enda kreditupplysnings företaget i Sverige. Det finns långivare som använder Creditsafe som alternativ då många inte vill få för många träffar i sitt register hos UC.

Det finns en del saker som är bra att tänka på och känna till innan du tar ett lån utan uc. Dels är det ju så klart att du måste se till att du kommer att kunna betala av ditt lån. Kolla noga upp hur lång återbetalningstid du har. I de flesta fall när de gäller de mindre lånen kan man säga att det generellt brukar vara 30 dagar som gäller.

Kolla också upp vad för ränta det är på ditt lån. Det finns företag som erbjuder räntefria lån om du är ny kund och i så fall så tillkommer alltså ingen ränta men om det är så att det finns en ränta så måste du räkna på hur mycket det är och jämför olika bolag. Ibland kan det skilja på räntesatsen så varför betala mer om du kan få samma lån för mindre ränta hos en annan lånegivare.